Gasmeting

Vrijgavemeting - giftige gassen

Nadat een gasblusinstallatie een een brand heeft gedoofd moet er een vrijgavemeting uitgevoerd worden om te controleren of een ruimte inmiddels voldoende geventileerd is.
Nadat een gasblusinstallatie een brand detecteert vult de gasblusinstallatie de ruimte namelijk binnen enkele seconden met gassen waardoor de zuurstof uit de ruimte gehaald wordt, en de brand gedoofd word. Gassen die de zuurstof wegnemen zijn bijvoorbeeld: argon, stikstof of CO2-gas.
 
Een gasblusinstallatie wordt gebruikt in ruimtes waar brandbare producten opgeslagen zijn of waar het blussen met vloeistof ernstige schade kan toebrengen aan aanwezige artefacten.
 
Nadat een gasblusinstallatie zijn werk heeft gedaan moet een ruimte opnieuw vrijgegeven worden, dit wordt gedaan door de ruimte op een veilige manier te ventileren.
 
Brandwacht Group voert in dit geval dan een gasmeting uit, op deze manier kan gecontroleerd worden of de ruimte voldoende geventileerd is. De gassen die door een gasblusinstallatie uitgestoten worden in geval van een brand kunnen tijdelijk of in sommige gevallen zelfs permanent voor gezondheidsklachten zorgen.
 

Brandwacht Group weet op een veilige manier de gassen uit de ruimte te ventileren en een ruimte na het zorgvuldig uitvoeren van de nodige gasmetingen weer vrij te geven.

Een ander voorbeeld waarin het nodig zou kunnen zijn om een gasmeting uit te voeren is wanneer er werkzaamheden plaats zullen vinden in een besloten ruimte. Voordat de werkzaamheden in de besloten ruimte uitgevoerd kunnen worden is het belangrijk om voor de veiligheid een gasmeting uit te voeren. Op deze manier weet u zeker dat uw personeel veilig te werk kan gaan.

 

Hoe gaan wij te werk?

Wij gaan te werk door de ruimte met ademlucht te betreden en de ruimte vervolgens met de nodige ventilatoren te ventileren. 

Wij houden hier altijd rekening met de omgeving waarin wij ons bevinden. Dat wil zeggen dat wij de ruimte op een verantwoorde manier ventileren zonder dat wij onze omgeving tot last zijn.

Zodra onze metingen ons ervan verzekeren dat er geen ongebruikelijk hoge concentraties argon, stikstof of CO2 in de lucht hangt wordt een ruimte vrijgegeven en kan deze weer opnieuw betreden worden.

Gezondheidsrisico's van een gasblusinstallatie

Afhankelijk van de hoeveelheid gas dat ingeademd wordt en het type gas kunnen na enige tijd de volgende klachten ontstaan: hartritmestoornissen, duizeligheid, concentratieverlies, paniek, hyperventilatie en/of benauwdheid.
 

Voor hartpatiënten of voor personen met een luchtwegaandoening kan dit des te gevaarlijker zijn.  

Contact

Dag & nacht bereikbaar

Uw veiligheid voorop

Offerte aanvragen

Tevreden klanten die u voorgingen

Wij houden veiligheidstoezicht voor marktleiders en gerenommeerde merknamen